Sporočilo o napaki

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/html/vhosts/cgu.si/includes/file.phar.inc).

GRAFIČNA POMLAD

Kraj dogodka: 
Razstavišče Vetrinjskega dvora, Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor
Datum in ura dogodka: 
četrtek, 1 Oktober, 2015 - 19:00 to petek, 30 Oktober, 2015 - 17:00

Razstava Grafična pomlad je nastala kot ideja spodbujanja delovanja mladih na področju umetniške grafike in predstavitve bodočih nosilcev likovne umetnosti na domačih tleh ter primerjave z drugimi evropskimi fakultetami. Projekt stremi k “preporodu” umetniške grafike in spodbujanju njenega razvoja doma in v tujini. S tem bo prispeval h kulturnemu razvoju javnosti, k utrjevanju grafike kot likovne discipline in k opolnomočenju mladim pri prvih korakih v svet poklica umetnika.

Predstavljene bodo najboljše grafike študentov iz likovnih akademij v Beogradu, Sarajevu in Zagrebu, Osijeku, Dunaju in Wroclawu, ter slovenskih študentov akademije in likovno usmerjenih fakultet.

Postavitev bo letos omogočena na dveh prizoriščih: najprej v Vetrinjskem dvoru v Mariboru, kasneje pa bo potovala na Akademijo likovnih umetnosti v Sarajevo.

Žirija je izbrala tudi nagrajenko, Nežo Knez in sicer za inovativni pristop k umetniški grafiki. Nagrada ''Zlata preša'' ji bo omogočila, da bo v sklopu naslednje Grafične pomladi izvedla samostojno razstavo.

Iskreno se zahvaljujemo vsem sodelujočim študentom in njihovim mentorjem. Posebne zahvale je deležna tudi mednarodna strokovna žirija, ki je s svojim znanjem izbrala najboljša dela in tako omogočila visoko kvaliteto razstave.                                 

Maja Pegan, vodja projekta

 

Sodelujoče fakultete

Univerza v Mariboru, Pedagoška Fakulteta Maribor - Oddelek za likovno umetnost

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta - Oddelek za likovno pedagogiko

Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje

Univerza v Beogradu, Fakulteta za likovno umetnost - Center za grafiko in vizualno raziskovanje

Univerza v Zagrebu, Akademija likovnih umetnosti - Katedra za grafiko

Univerza Josipa Jurija Strossmayerja v Osijeku, Umetniška akademija

Univerza v Sarajevu, Akademija likovnih umetnosti - Oddelek za grafiko

Univerza za uporabne umetnosti Dunaj

 

Razstavo bomo otvorili 1.10.2014 ob 19. uri v razstavišču Vetrinjskega dvorca na Vetrinjski ulici 30. Če ne utegnete priti takrat, vas bo čakala vse do 30.10.2015, vsak delovnik od 10:00 do 12:00 + od 15:00 do 17:00, v soboto pa od 10:00 do 13:00.

Grafični pozdrav.

https://www.facebook.com/events/1010814005615781/

DELITE DOGODEK Z DRUGIMI ALI POVABITE SVOJE PRIJATELJE -- HVALA!

Authentic Sneakers | Sneakers Nike Shoes