Sporočilo o napaki

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/html/vhosts/cgu.si/includes/file.phar.inc).

Tudi strip je grafična risba

KDO SE BOJI SODOBNE UMETNOSTI?

(Izobraževalno-striparska delavnica)

Kdo se boji sodobne umetnosti? Marsikdo. Ker ne želi biti lepa in všečna gospodična, ki molče visi v kakšnem kotu, ampak je včasih prav hrupna, jezna in kritična. Zna pa biti tudi navihano igriva, humorna in gostoljubna. Včasih se rada šopiri, spet drugič se skriva, da jo komaj prepoznamo, ali pa skoči pred nas, ko jo najmanj pričakujemo. Zanima jo življenje – od bakterij, mesta, v katerem živimo, do vesolja. Je radovedna in rada postavlja zoprna vprašanja, pri tem pa ne »špara« svojega jezika. Ta je tako dolg, da z njim lahko zaobjame najrazličnejše medije – od vsakdanjih predmetov, ki jim daje nove pomene, do najsodobnejših tehnologij. Predvsem pa je lačna dialoga z gledalcem, tako zelo, da ga včasih povabi na pravo pravcato pojedino. Če si radoveden/radovedna tudi ti, potem te nima biti česa strah. Vabimo te, da se udeležiš naše delavnice, na kateri bomo s pomočjo stripa spoznavali sodobno umetnost.

 

POTEK DELAVNICE

V kratkem uvodu (projekcija) se bomo srečali z izbranimi primerki sodobne umetnosti in v pogovoru z mentorjema razmišljali o tem, kaj vse sodobna umetnost vključuje, kje se lahko z njo srečamo, s katerimi temami se danes ukvarjajo umetniki in na kakšne raznolike načine nam lahko predstavljajo svoje ideje.

V drugem delu delavnice boste, izhajajoč iz izbranega umetniškega dela, izdelali vsak svojo kratko stripovsko zgodbo, v kateri boste skozi dogodivščine stripovskega junaka po svoje interpretirajli izbrano delo.

Program vodimo: Andrej Štular (umetnik), Anja Zver (študentka umetnostne zgodovine) in Urška Jurman (umetnostna zgodovinarka)

 

KDAJ: sobota, 23. april 2016, od 10:00 ure naprej

KJE: Vetrinjski dvorec, delavnica CENTRA GRAFIČNE UMETNOSTI

STAROST: za otroke in mladino od 9. do 16. leta

TRAJANJE: najmanj 180 min

CILJI: spoznavanje sodobne vizualne umetnosti in osnov risanja stripov

 

KONTAKT:

e-pošta: maja@drustvo-hisa.si,

tel: 041 260 895

bridgemedia | Nike