Sporočilo o napaki

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/html/vhosts/cgu.si/includes/file.phar.inc).

Pogovor z Nežo Knez, nagrajenko Grafične pomladi 2015

Kraj dogodka: 
Vetrinjski dvor
Datum in ura dogodka: 
sreda, 14 Oktober, 2015 - 17:00

V sklopu dogodkov, ki jih Center grafičnih umetnosti (CGU) organizira v okviru letošnje Grafične pomladi 2015, velja zlasti izpostaviti pogovor z letošnjo nagrajenko, prejemnico nagrade "Zlata preša", slovensko kiparko Nežo Knez. 

V svojem delu uporablja različne medije; od zvoka, videa in risbe, do objektov in klasičnih kiparskih materialov, njeno delo pa temelji na raziskavi zaznav z različnimi čutili, igri med “vidnostjo“ in “nevidnostjo“ in ukvarjanjem z vprašanji, kaj pomeni ne videti, spregledati ali misliti, vedoč, da vse vidimo. Zanima jo zveza med telesom, čutili in prostorom/predmetom/ljudmi, kar je izraženo tudi v nagrajenem delu, o katerem bo- med drugim- potekal pogovor. Trenutno pod mentorstvomJožeta Baršija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani (ALU) nadaljuje magistrski študij.

Pogovor bo vodil Tomo Stanič, slovenski arhitekt in kipar ter avtor knjige "Arhitekturni gledalec" ( založba Studia Humanitatis), od leta 2010 pa tudi eden od urednikov revije 
in založbe Praznine ter revije za kritiko sodobne umetnosti ŠUM. Besedila s področja umetnosti objavlja v revijah Praznine, ŠUM in Problemi. Trenutno je vpisan na doktorski študijski program "Teoretska psihoanaliza" pri mentorju prof. Mladenu Dolarju na Filozofski fakulteti in nadaljuje drugostopenjski magistrski program kiparstva.

Vljudno vabljeni v javni prostor čuta in zaznave!

https://www.facebook.com/events/1009813945736150/

jordan Sneakers | Air Jordan 4 - Collection - Sb-roscoff